MENU

Super CoQ10 Plus - Katalizátor a sejteknek

Super CoQ10 Plus - Katalizátor a sejteknek
Ár: 18 210 Ft
Kosárba

Sejtjeink – és így egész szervezetünk – energiával való ellátását a koenzim-Q10 biztosítja. Ez az anyag minden egyes sejtünkben ott van, segítségével alakulnak át a tápanyagok ATP-vé (adenozin-trifoszfát), azaz energiahordozóvá. Ha a sejtnek energiára van szüksége, elsôsorban az ATP lebontásával jut hozzá. A koenzim-Q10 egyrészt a májban termelôdik, másrészt a bevitt táplálékkal juttatjuk be szervezetünkbe.

Fontos tudni, hogy a bennünk termelôdô (endogén) koenzim-Q10 termelése a kor elôrehaladtával (30-35 éves kortól) csökken. A koenzim-Q10 nemcsak az idôskorban lecsökkent termelés során nyújthat segítséget, hanem a fokozott testi-szellemi igénybevétel, illetve a nem kiegyensúlyozott táplálkozás (diéták) során is. Fokozottabb energiatermelést, ezáltal kisebb mértékû fáradtságérzetet biztosít.

A koenzim-Q10 nem gyógyszer, hanem a szervezetünk által is termelt természetes anyag. Mellékhatását ez idáig nem mutatták ki. Energetizáló hatása mellett nélkülözhetetlen a sejtszintû energiatermelô folyamatokhoz, hozzájárul a szív egészséges mûködésének fenntartásához, antioxidáns hatása révén pedig elôsegíti a sejtek védekezését a szabad gyökök káros hatásaival szemben.

A Q10-ről

A szerverzet Q10 taralma az idő előrehaladtával csökken...

teljes cikk elolvasása

A koenzim-Q10-et az ötvenes években fedezte fel két kutatócsoport egymástól teljesen függetlenül. Festenstein és munkatársai ubikinonnak (1955), Crane és munkatársai pedig koenzim-Q-nak (1957) nevezték el. Ez a két elnevezés egyébként mind a mai napig párhuzamosan él a köztudatban. A koenzim-Q10 elengedhetetlen a sejtszintû energiatermelô folyamatok normális mûködéséhez, emellett nagyon fontos antioxidáns is, védi a sejteket a szabad gyökök károsító hatásai, valamint az oxidatív stressz ellen, mely a sejtek öregedéséért felelôs. Q10 a szervezetünkben is termelôdik, hiszen ez az emberi test egyetlen, saját maga által elôállított zsírban oldódó antioxidánsa. Ezért is kiemelkedôen fontos, hogy mennyisége a kor elôre haladtával folyamatosan csökken (ld. a táblázatban), bizonyos egészségi állapotokban (szív- és keringési betegségek, vérzsír- és koleszterinszint- csökkentôk alkalmazása során stb.) pedig hirtelen is lecsökkenhet. pedig hirtelen is lecsökkenhet.

A megfelelô Q10-ellátottság a szív egészséges mûködéséhez, valamint a normális vérnyomás fenntartásához is hozzájárul. Megnövekedett szellemi és/vagy fizikai igénybevétel esetén, túlterheléskor, illetve a fokozott igénybevételnek kitett izmok (vázizmok, de akár a szívizom is!) energiaellátásának elôsegítésére kifejezetten javasolható. Az általános fizikai állóképesség mellett a sportteljesítményt is javíthatja.

A Q10-tartalom változása bizonyos szervekben a kor elôrehaladtával (mcg/g)

Szerv  3nap 2 év 20 év 40 év 80 év
szív 37 79
110
75
47
vese 17 53 98 71 64
máj 13 45 61 58 51
hasnyálmirigy 9 38 21 19
7
lép 21 30 33 29 13
tüdő 2 6 7 6 3
vese 18 58 16 12 9


Koenzym Q10, az egészségesek és betegek nélkülözhetetlen segítője

A Koenzym Q10 annak idején igazi csodaszerként vonult be a köztudatba. Eleinte még szívgyógyszerként vezették be Japánban, később már étrend-kiegészítőként szolgálta és szolgálja ma is emberek millióinak egészségét az életkorral járó energiacsökkenés ls öregedés kompenzálásával.

teljes cikk elolvasása

Mi a Q10?

A Q10 egy tirozin nevu aminosavból keletkezô enzim, mely az energiatermelésben vesz részt a sejtek mitokondriumaiban. A táplálkozással felvett szénhidrátok, zsírok és részben a fehérjék ezekben a mitokondriumokban a koenzym- Q10 közremuködésével ATP-vé, azaz energiahordozóvá válnak. Ha a sejtnek energiára van szüksége, lebontja az ATP-t és felszabadítja az energiát. Minél magasabb a sejtekben található koenzim-Q10 szintje, annál több energiát képesek elôállítani. Érthetô tehát, hogy Q10-hiányban a szervezet energiahiányos állapota alakul ki.

A Q10 a májban termelôdik, de táplálkozással is bevihetô a szervezetbe. Sajnos a szervezeten belüli szintézis már a 30–40-es években csökkenni kezd, és a kor elôre haladtával fokozatosan tovább csökken. A Q10 elôállításához néhány vitamin (folsav, C-vitamin, B6- és B12- vitamin) és nyomelem megfelelô mennyiségu jelenléte is szükséges. Így a nem megfelelôen táplált szervezetben Q10-hiány is könnyebben kialakul. Emellett a stressz, a fokozott szellemi és fizikai igénybevétel megnöveli a Q10- igényt is. További csökkenést okozhatnak egyes gyógyszerek is, mint például egyes koleszterinszint- csökkentôk és vérnyomáscsökkentôk (béta-blokkolók). Egyre nagyobb hangsúlyt kell tehát helyeznünk a étrend kiegészítésével történô külsô bevitelre a középkorú és idôsebb egészségeseknél és betegeknél egyaránt.
Noha a Q10 alapvetô feladata a sejtszintu bioenergetika javítása és az oxidatív stressz ellensúlyozása, számos betegségben alkalmazzák a gyógyszeres kezelés hatékony kiegészítôjeként. A koenzim-Q10 egyik legjobban dokumentált alkalmazási területe a szívbetegség, azon belül is a kardiomyopathiák. Ilyenkor a Q10 nagy dózisú szedése javít a csökkent szívpumpafunkción, csökkenti a fáradékonyságot, a légszomjat és a mellkasi fájdalmat. Fontos szerepe lehet a magasvérnyomás kezelésében is.

Néhány neurodegeneratív betegség hátterében is az anyagcsere és az energiaegyensúly felborulása áll, így ilyenkor is hatékony kiegészítô lehet a Q10, csakúgy, mint a cukorbetegeknél, hiszen védi a hasnyálmirigy béta-sejtjeit a szabad gyököktôl (antioxidáns!), és javítja az inzulinnal szembeni érzékenységet, ezáltal csökkentve a vércukorszintet. Természetesen mindez a korrekt gyógyszeres kezelés kiegészítôjeként javasolt.

Erôs antioxidáns hatásáról is jól ismert a Q10, E-vitaminnal kiegészítve sokkal erôsebben veszi fel a harcot a sejtjeinket károsító szabad gyökök ellen, így nagymértékben késlelteti szervezetünk öregedését és védi bôrünket is a napfény és a káros UV-sugárzások esetleges következményeitôl is. A Q10 megdöbbentô hatása megfigyelhetô a fogínybetegségeknél, mint például a fogínysorvadásnál is. Helyes, ha az egyébként makkegészséges fiatalok rendszeresen Q10-et szednek olyankor, amikor szokatlan erôkifejtésre szánják el magukat, például erôsen sportolni kezdenek. A legutóbbi sportorvosi kutatások kimutatták, hogy a nagy állóképességet és erôkifejtést igénylô sportok akár jelentékenyen is gyöngíthetik az immunrendszert. A Q10 megfiatalítja a szervezetet, acélosítja az izmokat és igen jó hatással van az agymuködésre is.

Mennyi Q10-et érdemes szedni?

Egészséges embereknél napi 10–30 mg bevitele ajánlott az energiatermelés fokozására és a betegségek megelôzésére. Sportolóknak a nemzetközi hírû Colgan Intézet ajánlása alapján napi 30–60 mg adható, ami jelentôsen növeli teljesítményüket. Terápiás dózisa a szakirodalom szerint akár napi 120–360 mg is lehet, ezt azonban a kezelôorvossal történt konzultáció alapján adagoljuk

Itt van az ősz, itt van újra

A napsütéses órák számának csökkenésével hangulatunk is hullámvölgybe kerül, feszültebbek lehetünk, és ebben a stressz elleni küzdelemben lehet nagy segítség számunkra a Rhodiolin, amely Rhodiola rosea hatóanyagának köszönhetően pozitív hatással van a központi idegrendszerre és jótékonyan hat a koncentrálóképességre is, csökkenti a stresszt és a feszült életmód okozta tüneteket. Cink hozzáadásával pedig jótékonyan támogatja az immunrendszert a betegségek elleni küzdelemben.

teljes cikk elolvasása

Ne hagyd, hogy az ősz lelombozzon!

A napsütéses órák számának csökkenésével hangulatunk is hullámvölgybe kerül, feszültebbek lehetünk, és ebben a stressz elleni küzdelemben lehet nagy segítség számunkra a Rhodiolin, amely Rhodiola rosea hatóanyagának köszönhetően pozitív hatással van a központi idegrendszerre és jótékonyan hat a koncentrálóképességre is, csökkenti a stresszt és a feszült életmód okozta tüneteket. Cink hozzáadásával pedig jótékonyan támogatja az immunrendszert a betegségek elleni küzdelemben.

A Stress Management C-vitaminnal és magnéziummal kiegészített B-vitamincsalád, amely nemcsak az idegrendszer működését támogatja, hanem az immunrendszer működését is pozitívan befolyásolja.

A hidegebb időszakok felidézik az elmúlást, rövidülnek a napok, a fény hiánya miatt szervezetünk a megszokottnál jóval kevesebb szerotonint termel, ami a hangulatunkért felelős. Az általános fáradtság és nyomott hangulat ilyenkor mindenki számára ismerős.

A kakaóbabban található flavonoidok képesek befolyásolni az agyban a hangulatjavító szerotonin szintjét. A koffein csökkenti a fáradtságot és álmosságot, élénkít, míg a theobromin serkenti az idegrendszer működését és javítja a szellemi funkciókat, miközben egyéb flavonoidjai növelik a nyugodtság és elégedettség érzését. A kakaóbab-kivonatot tartalmazó Cocoa Bean Extract+ nemcsak levertség esetén, de a stresszes időszakokban is segíthet: kimagasló magnéziumtartalmának köszönhetően nyugtathatja az idegeket, káliumtartalma normalizálhatja a vérnyomást, vérlemezke-összecsapódást gátló hatása pedig segíthet a trombózis vagy akár a szívinfarktus kivédésében.

Bánatunkban sűrűbben nyitogatjuk a hűtőajtót, és bizony észrevétlenül felkúszhat néhány kiló is. ne az evésbe meneküljünk, hangulatunk javítására használjuk inkább a természet erejét!

Ép testben ép lélek!

A lelki egyensúly megtalálása és megőrzése mellett azonban ne felejtsük el felvértezni immunrendszerünket a baktériumok és vírusok támadása ellen, ami a csípős, hideg reggelekkel együtt érkezik. Még kiegyensúlyozott étrenddel, egészséges életmóddal sem vagyunk képesek megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot bevinni szervezetünkbe, ezért külső forrásból kell pótolnunk azokat. Figyelembe kell vennünk, hogy a zöldségek, gyümölcsök a feldolgozás és a tartósítás során nagyon sokat veszítenek eredeti tápértékükből, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk egyaránt csökken.

Erősítsd immunrendszered természetesen!

Ma már hozzáférhetünk olyan komplex multivitamin- és ásványianyag-készítményekhez, melyeket kizárólag a természetben található anyagokból állítanak elő. Ősszel különösen fontos, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű vitaminhoz jusson. A betegségek megelőzéséhez elengedhetetlen a C- és D-vitamin mellett a multivitamin fogyasztás.

A gyermekek kedvenc vitaminja a dinófigurás Gummy Kids gumivitamin, amely amellett, hogy egészséges, finom is, ugyanakkor nem tartalmaz cukrot, sem mesterséges színezéket, sem mesterséges ízesítőt. Betegségek utáni lábadozásnál ajánlott a nagyobb mértékű vitaminbevitel, ilyenkor célszerű a Super Mega 50-et választani.

A Super CoQ10 PLUS egy olyan koenzim-Q10 komplex, amellyel nem csak immunrendszerünket védhetjük, erőnlétünket fokozhatjuk, de hozzájárul fiatalságunk megőrzéséhez és szívünk egészségének fenntartásához is. Az 50 év felettiek számára a Senior Formula multivitamin-készítmény ajánlott, amelyet olyan növényi kivonatokkal egészítettünk ki, mint például a Ginkgo biloba, a szőlőmag és a fenyőkéreg, amely hozzájárul a testi-szellemi frissesség megőrzéséhez. Készülj fel időben az őszi-téli időszakra, és vértezd fel magad a baktériumok ellen!

Egy doboz Super CoQ10 Pluss tartalma 120 db kapszula

Adagolás: 2db Super CoQ10 Pluss kapszula naponta


Kosárba Ár: 18 210 Ft

Összetétel:
1000 N.E.
10 N.E.
20 mg
10 mcg