MENU

C 1000 Plus - Nagy dózisú C vitamin, folyamatos felszívódással

C 1000 Plus - Nagy dózisú C vitamin, folyamatos felszívódással
Ár: 11 610 Ft
Kosárba

Vannak bizonyos élethelyzetek, melyekben a C-vitamin-bevitel kiegészítése ajánlatos lehet. Bizonyos betegségek, láz, egyes gyógyszerek – pl. fogamzásgátlók – tartós szedése, fokozott fizikai igénybevétel, terhesség, szoptatás alatt stb., megnövelik a C-vitamin- szükségletet.

A C-vitamin vízben oldódó vitamin. Sok enzimet aktivál, fontos szerepe van a sejtlégzésben, védelmet nyújt a stressz ellen. Segíti a vas felszívódását, a folsavval és a B12-vitaminnal együtt ösztönzi a vörösvértestek érését. Antioxidáns hatása révén támogatja a szervezet védekezôrendszerének egészséges mûködését. Szükséges még az idegrendszer mûködéséhez, szerepe van a kötôszövet szerkezetének kialakításában, ezáltal segít megôrizni a bôr, az íny, a csontok és a porc egészségét is. A C-vitamin (aszkorbinsav) a vízben oldódó vitaminok csoportjába tartozik, így hamar kiürülhet a szervezetbôl. Szerencsére ma már léteznek késleltetett felszívódású (delayed) készítmények, mint a C 500 és a C 1000, melyek a hatóanyagokat sokkal lassabban engedik felszívódni, így azok a szervezet számára folyamatosan biztosítva vannak. A korszerû készítményekben – mint pl. a C Plus – a C-vitamint annak felszívódását segítô bioflavonoidokkal is kiegészítik. Ezeket gyakran P-vitaminként is emlegetik. Az emberi szervezet nem képes bioflavonoidokat elôállítani, így a táplálékkal kell felvenni. A C-vitaminnal együttmûködve ôrzik és védik a kapillárisok belsô szerkezetét, emellett keringésserkentô hatásuk is van. Ezt a vegyületcsoportot gyakran használják sportsérülések esetén is.

Mit jó tudni a C vitaminról?

A Vízben oldódik, ezért néhány órával a bevétele után a fel nem használt mennyiség távozik a szervezetből, tehát folyamatos pótlására van szükség. A Calivita time relased (folyamatos felszívódású) termékeviel azonban ez kiküszöbölhető...

teljes cikk elolvasása

Forrásai:
Citrusfélék, csipkebogyó, a legtöbb gyümölcs, paprika.

Hatásai:
Sokféle enzimet aktivál, fontos szerepe van a sejtépítésben. Részt vesz a csont-, a kollagén- és a porcképzésben, valamint a mellékvesekéreg-hormonok szintézisében. Segíti a vas felszívódását, B,2-vitaminnal és folsawal együtt hozzájárul a  vörösvértestképzéshez. Fokozza a sebgyógyulást, gyorsítja a kötőszövet újraépülését. Erős antioxidáns, tehát véd a  szervezetben keletkező szabad gyökök káros hatásától.

Hiánya következtében kialakulhat:
Skorbut.

Mire jó?
Erősíti az immunrendszert, növeli az ellenálló képességet a fertőző (főleg a meghűléses) betegségekkel szemben, és lerövidíti a belőlük való felgyógyulás idejét. Vashiányban szenvedőknek segít a vas hasznosulásában. Csökkenti a vér  koleszterinszintjét, védelmet jelent a rákkeltő (karcinogén) anyagokkal szemben. Erősíti a fizikai teljesítőképességet. Hozzájárul a csontok és a porcok egészségéhez, a hormonrendszer egyensúlyának megőrzéséhez. Védelmet nyújt a stressz ellen.


Jó tudni
Vízben oldódik, ezért néhány órával a bevétele után a fel nem használt mennyiség távozik a szervezetből, tehát folyamatos pótlására van szükség. Fokozott fizikai igénybevétel, edzés esetén kiürülése még gyorsabb.
Bomlásra hajlamos, érzékeny a hőre, fényre, páratartalomra - mindezt érdemes figyelembe venni tárolásakor. A C-vitamint elsőként Szent-Györgyi Albert vonta ki, mégpedig paprikából, és felfedezéséért Nobel-díjat kapott. Linus Pauling, a több mint kilenc évtizedet megélt, ugyancsak Nobel-díjas bio- 34 kémikus mindennap nagy dózisban szedte, mert úgy vélte, hogy a C-vitamin számos betegség ellenszere - az egyszerű megfázástól egészen a rákig.
Nő a szervezet C-vitamin-szükséglete lázas betegségek esetén, illetve azoknál, akik rendszeresen szednek fogamzásgátlót, szteroidokat, fájdalomcsillapítót, aszpirint. Több C-vitaminra van szükségük az alkoholt sűrűn fogyasztóknak és a dohányosoknak. Egyetlen szál cigaretta elszívása 100 mg C-vitamint pusztíthat el a szervezetben!
A természetes eredetű C-vitaminban az aszkorbinsav többszörösen összetett, úgynevezett poliaszkorbát formában fordul elő. Ennek a hatása sokkal tartósabb, mint az egyszerű, szintetikus úton előállított aszkorbinsavé. Gyengébb veseműködés esetén szedése nagy dózisban nem ajánlott.
Ha a C-vitamin mellett ginszengre is szükségünk van, a kettőt
ne egy időben, hanem néhány óra időkülönbséggel szedjük.

C vitamin az alapvető, mégis egyik leghasznosabb vitamin
teljes cikk elolvasása

 

A C vitamin és a rák kapcsolata

A C-vitamin antioxidáns hatásánál fogva véd a szervezetet fenyegető rákkeltő anyagok káros hatásától. Az antioxidáns kifejezés azt jelenti, hogy az aszkorbinsavnak kémiailag olyan a szerkezete, hogy a rákkeltő anyagok szabadgyökeit megköti.

Ezek az anyagok egyébként a sejtek DNS-ét vagyis örökítő anyagát támadnák meg, azzal reakcióba lépnének és olyan visszafordíthatatlan változást hoznának benne létre, melynek hatására a sejtek vég nélküli osztódásba kezdenének és így daganat alakulna ki. Az aszkorbinsav azonban közömbösíti a rákkeltő anyagok szabadgyökeit, mert hamarabb lép velük reakcióba.

Újabb kutatások szerint a C-vitamin egy másik mechanizmussal is gátolja a ráksejtek fejlődését. Egyes gyorsan növő daganatok annyi energiát használnak fel, hogy elfogyasztanak minden oxigént, ezért egy enzimre van szükségük, mely csak szabadgyökök jelenlétében működik.

Ennek az enzimnek a segítségével az oxigénhiányban szenvedő sejt a cukrot energiává tudja alakítani anélkül, hogy oxigént használna fel, és elindítja a friss oxigénellátást biztosító erek képződését is. Az aszkorbinsav azonban eltávolítja a szabad gyököket, és leállítja az enzim működését, miközben a daganat képződését is gátolja. A C-vitamin jelentősen csökkenti a gyomor-, gége- és nyelőcsőrák kialakulásának veszélyét.

C vitamin az immunrendszer erősítésére

Az aszkorbinsav fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését. Jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit.

Amikor megbetegszünk, illetve amikor már érezzük, hogy hamarosan betegek leszünk, vagy csak halljuk, hogy a környezetünkben például influenzajárvány terjed, akkor nyugodtan el lehet kezdeni C-vitamint szedni vagy meg lehet emelni a napi adagot akár 500 mg fölé.

 

C vitamin hiány

Az emberi szervezet képtelen az aszkorbinsav előállítására, így azt táplálékkal kell bevinnünk szervezetünkbe. Amennyiben ez nem történik meg, hiánytünetként vérzékenység, ínysorvadás, izombántalmak, lassú sebgyógyulás, a fertőzésekkel szembeni fogékonyság és gyulladások kialakulása figyelhető meg.

Antioxidánsok, szabadgyökök, avagy hogyan lassíthatjuk az öregedésünket?

A maximálisan elérhető életkor, illetve élettartam fajspecifikus. Az emberé jelenlegi tudományos megállapítások szerint 120 évre tehető. Ezzel szemben az európai országok népességének átlagos életkora kb. 70-75 év, Magyarországon mindössze 65 év. A statisztikai adatok szerint az átlagéletkor jelenleg Japánban a legmagasabb: férfiaknál 75-80, nőknél 80-85 év. A két adat között, a várható élettartam és az aktuális átlagéletkor között nagy a különbség. Ha az ember várható élettartama ilyen hosszú, s a világ népességének átlagáletkora ennyivel rövidebb, akkor mi emberek valamit súlyosan elhibázunk...

teljes cikk elolvasása

 

Minden élôlény élete a megtermékenyítéstôl a halálig tartó, fajra jellemzô folyamat. A legtöbb fajnál a születés jelzi az önálló élet kezdetét. Az ember esetében kb. 25 éves korig egy építô jellegû fejlôdési-növekedési szakasz állapítható meg, de a genetikailag programozott, ún. biológiai érés (maturáció) egyes szervekben még tovább tart. Az ember személyiségének egyedi alapjellegzetessége pedig soktényezôs szocializáció révén alakul ki, és ez egy egész életen át „alakítható, fejleszthetô". Ily módon az idôsödés és öregkor nem törvényszerûen jár a személyiség hanyatlásával! Kimondható, hogy az öregedés természetes folyamat, de ugyanakkor a romló életminôség már nem szükségszerû! Jó példa erre, hogy a nem öreg szervezetben is „megöregszenek és pusztulnak" egyes sejtek és szövetek, és hétéves ciklusok keretein belül egész szervezetünk „átalakul". Mi azok maradunk, akik vagyunk, és mégsem ugyan-azok, mint hét évvel korábban. Bizonyos korban reproduktív (szaporodási) szerveink nemzésképtelenné módosulnak (nôknél menopauza). Ugyanakkor szellemi mûködésünk az emberi élet legutolsó szakaszáig fennmaradhat. Ez azt jelenti, hogy az IQ-val mérhetô intelligencia bôvülhet az ún. életúti, tapasztalati- élményi EQ-val mérhetô személyiségfejlôdéssel (életbölcsességgel). Egyes feltételezések szerint a sejtek öregedését a sejt élete során felhalmozódó, ki nem javított „hibák" okozzák. Ebben óriási szerepe van az enzimhiányos, rossz emésztésnek, a hiányzó antioxidánsoknak és nyomelemeknek és a bioinformációk nem megfelelô körforgásának. Feltehetôen minden sejt élete csak egy elôre meghatározott ideig tarthat, és ha a környezeti hatások nem károsítanák ôket, akkor ezt az idôtartamukat meg is érhetnék, azaz kitölthetnék a rájuk szabott biológiai idôkeretet. Összegzésként a következô mondható el: A sejtek öregedésében fontos szerepet tölthetnek be a „genetikai anyag önmagától végbemenô (spontán) mutációi". Az emberi szervezetben naponta kb. egymillió sejtben megy végbe mutáció, ezek jelentôs része mûködô géneket érint, és elônytelen, ún. kockázati változást okoz. A napi mutációk számát a káros környezeti változások és hatások egész arzenálja növeli, mint például a dohányzás, az alkohol, a vegyszerek, az UVB- és a radioaktív sugárzások stb. A sejtbeli önjavító mechanizmusok ellenére a mutációk fölhalmozódnak, és ez a sejt mûködésének sérüléséhez, végsô soron halálához vezet.

A leépülés jellemzői:

Az alapvetô élettani rendszerek homeosztázisának fokozatos beszûkülése, majd elvesztése (immunrendszer, neuroendokrin rendszer stb.).

• „Salakanyagok", mérgek, bomlástermékek, szabad gyökök és ártalmak fokozódó felhalmozódása.

• A helyreállító rendszer kimerülése miatt fellépô sejtkárosodás.

• A jelzô és válaszoló (szignálmûködési) rend- szer, valamint ezek idegrendszeri biztonságának hibásodása, tévedései.

Szakítsunk azonban azzal a tudatunkban mélyen gyökerezô felfogással, amely az öregedést a hanyatlással és a leépüléssel azonosítja. Természetesen létezik a betegség, az elesettség, ezek azonban szomorú példák, nem nevezhetôk sorsszerûségnek vagy szükségszerûségnek. Sokkal építôbb jellegû, ha a nyugdíj utáni életet is aktívnak és értelmesnek képzeljük el. A pozitív
gondolkodás azt teszi lehetôvé, hogy megfogadjuk Horatius tanácsát, és „minden órának leszakítjuk a virágát". Életünket nem tartjuk teljesen a kezünkben, de nagyon sok területét mi magunk határozzuk meg. Ehhez azonban optimista alapállás szükséges.

##TERMEKEK##

Mit tehetünk?

Mai ismereteink szerint számtalan lehetôség van az öregedési folyamat lassítására és kellemetlen következményinek csökkentésére is. Ezek közül hadd említsünk néhányat: helyes táplálkozás, antioxidánsok, bizonyos vitaminok, nyomelemek, emésztôenzimek és különleges gyümölcsök, gyógynövények igénybevétele, takarékos anyagcsere, testedzés, észtorna, életöröm. Az elmúlt évek kutatásai egy dolgot mindenképpen bebizonyítottak: aki maga is tesz valamit testi-szellemi egészsége megôrzéséért – lehetôleg még legjobb éveiben –, az sokkal jobb lapokat tart a kezében. A megoldás tehát nem bonyolult, és mindenki számára hozzáférhetô.

Az öregedés elleni védelmet elsôsorban az antioxidánsok jelentik: az E- és a C-vitamin, a szelén és a cink. A szabadgyökök és az antioxidánsok egyensúlya szervezetünk mûködésének elôfeltétele. A két vegyületcsoport közötti egyensúly fennállása egészségünk záloga, felborulása pedig számos betegség kialakulásának a jele. A felborult egyensúly helyreállítása a legtöbb betegség gyógyulásának felgyorsulását eredményezi. Ezért rendkívül fontos az antioxidánsok, bizonyos vitaminok, nyomelemek és gyógynövények rendszeres szedése. Az egyedi vitaminok pótlása helyett azonban jóval hatékonyabbak az összetett (komplex) készítmények, amelyek szinergikus hatást fejtenek ki, ezáltal a legkedvezôbb összetételben, valamint a kelleténél se több, se kevesebb, ún. orthomolekuláris mennyiségben tartalmazzák az életminôséget javító anyagokat. Ilyen összetett formula a CaliVita termékei közül a Senior Formula, és mellette még más összetett készítmények is, mint például a Protect 4 Life, a Mega Protect 4 Life, a Super Mega 50, a vércsoportok szerint összeállított készítmények, a New Life és a Lion Kids multivitaminok is. Anyagcserénk tehát enzimekre van utalva, a „minél több, annál jobb" mottó szellemében. Minél több enzim áll rendelkezésünkre, annál életerôsebbek vagyunk – mindenekelôtt akkor, ha az ún. „szubsztrátumok" is minden menynyiségben rendelkezésünkre állnak. Az emésztôenzimek esetében szubsztrátum alatt táplálékunknak azokat az alkotórészeit értjük, melyek az enzimek hatására az anyagcsere során átalakulnak vagy megemésztôdnek, tehát: a fehérjéket, a szénhidrátokat, a zsírsavakat, a vitaminokat és az ásványi anyagokat.

Itt van az ősz, itt van újra

A napsütéses órák számának csökkenésével hangulatunk is hullámvölgybe kerül, feszültebbek lehetünk, és ebben a stressz elleni küzdelemben lehet nagy segítség számunkra a Rhodiolin, amely Rhodiola rosea hatóanyagának köszönhetően pozitív hatással van a központi idegrendszerre és jótékonyan hat a koncentrálóképességre is, csökkenti a stresszt és a feszült életmód okozta tüneteket. Cink hozzáadásával pedig jótékonyan támogatja az immunrendszert a betegségek elleni küzdelemben.

teljes cikk elolvasása

Ne hagyd, hogy az ősz lelombozzon!

A napsütéses órák számának csökkenésével hangulatunk is hullámvölgybe kerül, feszültebbek lehetünk, és ebben a stressz elleni küzdelemben lehet nagy segítség számunkra a Rhodiolin, amely Rhodiola rosea hatóanyagának köszönhetően pozitív hatással van a központi idegrendszerre és jótékonyan hat a koncentrálóképességre is, csökkenti a stresszt és a feszült életmód okozta tüneteket. Cink hozzáadásával pedig jótékonyan támogatja az immunrendszert a betegségek elleni küzdelemben.

A Stress Management C-vitaminnal és magnéziummal kiegészített B-vitamincsalád, amely nemcsak az idegrendszer működését támogatja, hanem az immunrendszer működését is pozitívan befolyásolja.

A hidegebb időszakok felidézik az elmúlást, rövidülnek a napok, a fény hiánya miatt szervezetünk a megszokottnál jóval kevesebb szerotonint termel, ami a hangulatunkért felelős. Az általános fáradtság és nyomott hangulat ilyenkor mindenki számára ismerős.

A kakaóbabban található flavonoidok képesek befolyásolni az agyban a hangulatjavító szerotonin szintjét. A koffein csökkenti a fáradtságot és álmosságot, élénkít, míg a theobromin serkenti az idegrendszer működését és javítja a szellemi funkciókat, miközben egyéb flavonoidjai növelik a nyugodtság és elégedettség érzését. A kakaóbab-kivonatot tartalmazó Cocoa Bean Extract+ nemcsak levertség esetén, de a stresszes időszakokban is segíthet: kimagasló magnéziumtartalmának köszönhetően nyugtathatja az idegeket, káliumtartalma normalizálhatja a vérnyomást, vérlemezke-összecsapódást gátló hatása pedig segíthet a trombózis vagy akár a szívinfarktus kivédésében.

Bánatunkban sűrűbben nyitogatjuk a hűtőajtót, és bizony észrevétlenül felkúszhat néhány kiló is. ne az evésbe meneküljünk, hangulatunk javítására használjuk inkább a természet erejét!

Ép testben ép lélek!

A lelki egyensúly megtalálása és megőrzése mellett azonban ne felejtsük el felvértezni immunrendszerünket a baktériumok és vírusok támadása ellen, ami a csípős, hideg reggelekkel együtt érkezik. Még kiegyensúlyozott étrenddel, egészséges életmóddal sem vagyunk képesek megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot bevinni szervezetünkbe, ezért külső forrásból kell pótolnunk azokat. Figyelembe kell vennünk, hogy a zöldségek, gyümölcsök a feldolgozás és a tartósítás során nagyon sokat veszítenek eredeti tápértékükből, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk egyaránt csökken.

Erősítsd immunrendszered természetesen!

Ma már hozzáférhetünk olyan komplex multivitamin- és ásványianyag-készítményekhez, melyeket kizárólag a természetben található anyagokból állítanak elő. Ősszel különösen fontos, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű vitaminhoz jusson. A betegségek megelőzéséhez elengedhetetlen a C- és D-vitamin mellett a multivitamin fogyasztás.

A gyermekek kedvenc vitaminja a dinófigurás Gummy Kids gumivitamin, amely amellett, hogy egészséges, finom is, ugyanakkor nem tartalmaz cukrot, sem mesterséges színezéket, sem mesterséges ízesítőt. Betegségek utáni lábadozásnál ajánlott a nagyobb mértékű vitaminbevitel, ilyenkor célszerű a Super Mega 50-et választani.

A Super CoQ10 PLUS egy olyan koenzim-Q10 komplex, amellyel nem csak immunrendszerünket védhetjük, erőnlétünket fokozhatjuk, de hozzájárul fiatalságunk megőrzéséhez és szívünk egészségének fenntartásához is. Az 50 év felettiek számára a Senior Formula multivitamin-készítmény ajánlott, amelyet olyan növényi kivonatokkal egészítettünk ki, mint például a Ginkgo biloba, a szőlőmag és a fenyőkéreg, amely hozzájárul a testi-szellemi frissesség megőrzéséhez. Készülj fel időben az őszi-téli időszakra, és vértezd fel magad a baktériumok ellen!

A C-vitamin (aszkorbinsav) mivel a vízben oldódó vitaminok csoportjába tartozik, így hamar kiürülhet a szervezetből. Szerencsére ma már léteznek folyamatos felszívódású (timed release) készítmények, mint például az általunk kínált C 1000, melyek segítségével a C-vitamin jelenléte folyamatosan biztosított, így az mindig hozzáférhető a szervezet számára.


A C-vitaminnal együttműködve őrzik és védik a kapillárisok belső szerkezetét, emellett keringésserkentő hatásuk is van. Ezt a vegyületcsoportot gyakran használják sportsérülések esetén is.

 

 


Kosárba Ár: 11 610 Ft

Összetétel:
1000 mg