MENU

ZenThonic mangosztán alapú dzsúz

ZenThonic mangosztán alapú dzsúz
Ár: 26 590 Ft
Kosárba

A készítmény fô összetevôje a mangosztán nevû gyümölcs. Egyedülálló összetétellel bíró növény, melynek fô hatóanyagai a xanthonok. A xanthonok erôteljes antioxidáns hatású flavonoidok, de a gyümölcs ezenkívül más antioxidáns hatású vegyületeket – polifenolokat, katechineket, illetve szintén antioxidáns hatású C-vitamint – is gazdagon tartalmaz. A mangosztán az utóbbi idôkben a tudományos érdeklôdés középpontjába került, mivel Keleten nemcsak finom íze miatt fogyasztják, hanem kiváló egészségvédô tulajdonságai miatt is. A gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort, vasat, illetve B1-, B2-, B6-vitamint is, melyek hatékonyan támogatják egészségünk megôrzését. A mangosztánban tehát számos olyan alkotórész található, melyek támogatják szervezetünk védelmét a szabad gyökökkel szembeni védekezésben, így segítenek fenntartani a sejtek normál mûködését.
A készítmény további összetevôi gondosan válogatott, hasonlóan kiváló értékkel bíró gyümölcsök sûrítményei, melyek szintén jótékony hatásúak az egészségre, emellett a ZenThonic kellemes ízét is fokozzák.

Miért jó Önnek a mangosztán?

A mangosztán és a jó egészség történelmi kapcsolata

Az emberek évszázadok óta használják a mangosztán gyümölcsébõl készült preparátumokat különféle egészségügyi problémák, többek között bõrbetegségek és fertõzések gyógyítására világszerte. Számtalan fennmaradt irat bizonyítja, hogy a mangosztán a hagyományos orvoslás egyik fontos eleme volt Indiában, Kínában, Délkelet-Ázsiában, a csendes-óceáni szigeteken, Közép- és Dél-Amerikában. Már a Ming dinasztia idejében (i. e. 1268-1644) is ismerték és használták a hagyományos orvoslásban, ezt korabeli kínai szövegek támasztják alá. Néhány vidéken napjainkban is olyan nagy népszerûségnek örvend, hogy az „istenek táplálékának„ nevezik. Végül az európai utazók is felfedezték e gyümölcs pompás ízét és nyilvánvalóan jótékony egészségügyi hatásait. A növény növénytani neve: Garcinia mangostana. Az 1800-as évek közepén egy úttörõ német tudós megvizsgálta a mangosztánt, és izolált egy sárga, kristályos vegyületet, amely xanthon néven vált ismertté. A mangosztánban levõ xanthonról azt tartják, hogy ez a gyümölcs elsõ számú aktív összetevõje,
s ennek köszönhetõ gyógyító hatása.

Xanthon, a mangosztán X faktora

A mangosztán jótékony hatása hosszú évszázadokig ismeretlen volt a nyugati világ számára, mivel tudósaik foleg arra összpontosítottak, hogy a hazai növényeket használják gyógyszerek alapanyagaként. Azonban az utóbbi évek kutatási eredményei reflektorfénybe állították ezt az egzotikus gyümölcsöt. Miért? Egy viszonylag új vegyületcsoport, a xanthonok izgalmas, biológiailag aktív tulajdonságai miatt. Jelenlegi tudásunk szerint több mint 200 fajta xanthon létezik a természetben, s ezek közül körülbelül 40 megtalálható a mangosztán juice- ban. A kutatások alátámasztották azt a nézetet, hogy a mangosztánban levo xanthonkoncentráció a gyümölcs sokféle jótékony egészségügyi hatásának legfobb forrása.

A xanthonok számtalan bioaktív tulajdonsággal rendelkeznek. Nemrégiben végzett laboratóriumi kutatások kiemelték a xanthonok azon tulajdonságát, hogy hatással vannak az olyan különbözo baktériumokra, mint például a Staphylococcus aureus, az intercoccusok, a szalmonella, a Helicobacter pylori és az enterococcusok. Más laboratóriumi kísérletek azt bizonyították, hogy a mangosztán eros antioxidáns hatású. További vizsgálatok azt mutatják, hogy a xanthonok képesek kordában tartani azokat a biokémiai mechanizmusokat, amelyek a gyulladásokat okozzák. Számos betegségnek – a szív- és érrendszeri betegségektol kezdve a cukorbetegségig – krónikus gyulladás az oka.

Mangosztán és az antioxidánsok, a sejtfunkció megőrzése

Évrol évre hallunk olyan új orvosi kutatásokról, amelyek azt bizonyítják, hogy a szabad gyökök károsító hatása állhat a hátterében napjaink több súlyos egészségügyi problémájának (például a szívbetegségnek, az arthritisnek, a ráknak). Az LDL-koleszterin (kis suruségu lipoprotein) oxidációja az elso lépés az atheroscleroticus plakkok kialakulásához, ami a stroke és a szívroham elsodleges oka. Egy ausztrál szívkutató in vitro kísérlete azt bizonyította, hogy a mangosztánban található egyik xanthon, az alfa-mangosztán gátolja az LDL-oxidációt. Egy másik kísérletben a gamma-mangosztán hatásosabb antioxidánsnak bizonyult, mint az E-vitamin, amelyet széles körben alkalmaznak antioxidáns táplálékkiegészítoként. Egy Szingapúrban végzett kísérlet során 27 gyümölcs oxidációt gátló képességét vizsgálták. A vizsgálat során az egyik legerosebb antioxidáns-aktivitást a mangosztán mutatta.
A mangosztán, a Zenthonic alapanyaga oxidálódást gátló képességét vizsgáló kutatások igen ígéretesek. Mivel tudjuk, hogy a szabad gyökök okozta károsodás sokféle betegséget okoz, a mangosztán oxidációt gátló képessége jó ok arra, hogy ezt a gyümölcsöt is beiktassuk mindennapi egészséges étrendünkbe.

 

Az adagolás gyakorisága

A mangosztán juice-ban található számtalan xanthon és más jótékony hatású anyag zsírban oldódik. Ez azt jelenti, hogy ha a juice fogyasztásakor nincs zsír a gyomorban, akkor ezek az anyagok nem tudnak teljesen felszívódni. Ha nem étkezéskor fogyasztja a mangosztánlevet, akkor érdemes megenni hozzá néhány szem nyers magvat – ez biztosítja a szükséges zsírmennyiséget. A következetesség ugyanolyan fontos, mint a mennyiség betartása, mivel a vérben és a szövetekben akkor lesz állandó a xanthonszint, ha a nap folyamán egyenlo idoközönként isszuk a mangosztán juice-t. Mint minden elfogyasztott élelmiszer esetében, a mangosztánlé esetében is van egy bizonyos idotartam, ameddig a vérben és a szövetekben jelen van, mielott felszívódik vagy kikerül a szervezetbol. Ezt az idotartamot úgy lehet mérni, hogy meghatározzuk az elem úgynevezett felezési idejét. Egy anyag felezési ideje azt mutatja, hogy mennyi idobe telik, míg a felszívódott mennyiség fele eltunik a szervezetbol. A szervezetben levo xanthonra vonatkozó felezési ido körülbelül öt óra, vagyis öt órával a szer elfogyasztása és megemésztése után a vérbe és a szövetekbe felszívódott mennyiség 50 százaléka eltunik. További öt óra elteltével – ha nem fogyasztunk belole újabb mennyiséget – a maradék 50 százalék is eltunik. Ezért a legjobb eredményt akkor lehet elérni, ha napi három alkalommal egy unciányit (30 ml) fogyasztunk a mangosztán juice-ból. Az adagolással kapcsolatban hangsúlyoznunk kell, hogy toxikus szintje nem ismeretes.

Tények és tévhitek a mangosztánról és a ZenThonic-ról

A legtöbb egészséggel kapcsolatos problémára, különösen az előrehaladott stádiumban levo súlyosabb betegségekre nem lesz azonnali gyógyír a mangosztán juice. Ha azonban huzamosabb ideig kitartóan fogyasztjuk, enyhítheti a veszélyes betegségek hatásait. Ennek kulcsa az, ha betartja a személyre szabott étrendet és mennyiséget. Ha meghatározták a fogyasztandó mennyiséget, egyszeruen csak tartsa be változtatás nélkül! A mangosztán juice-szal kapcsolatos másik tévhit az, hogy univerzális csodaszer, ami mindenféle betegséget meggyógyít, ha naponta isszuk. Ilyen szer sajnos nem létezik. A mangosztán juice (ZenThonic) ugyan nem általános csodaszer, de a legfigyelemreméltóbb táplálékkiegészíto, ami az utóbbi évtizedekben vagy talán valaha is megjelent a piacon.Tanulmányok bizonyítják, hogy az észak-amerikai és európai emberek hosszabb életuek, mint valaha. Az a kijózanító tény is kiderült, hogy az európaiak hosszabb életük során általában tovább szenvednek a betegségek miatt. Mindez a következo kérdést veti fel: Mi értelme van évekkel meghosszabbítani életünket, ha az több szenvedést okoz, mint amennyi örömet szerez? A közhiedelemmel ellentétben a betegség nem szükségszeru velejárója az öregedésnek. Helyes táplálkozással, elegendo testmozgással és táplálékkiegészítok megfelelo alkalmazásával megdönthetjük ezt a tévhitet: életet adhatunk az éveinknek, s nem egyszeruen csak éveket az életünknek!

A Zenthonic-ban a mangosztán mellett további jótékony összevetők is vannak

A ZenThonic dzsúszban lévô többi gyümölcs szintén hatékony természetes antioxidáns és immunrendszer-erôsítô. A mangosztán mellett fekete szôlô-, vörös áfonya-, kék áfonya-, földieper-, málna -, alma- és körtelésûrítménnyel van gazdagítva. Ezek a gyümölcsök igen gazdagon tartalmaznak ellágsavat, fitinsavat, klorogénsavat, anthocyaninokat, valamint létfontosságú növényi rostokat. Mindegyikük önmagában is koncentrált napenergia, továbbá különbözô védô- és tápanyagok bô forrása. Együttesen szinte minden vitamint, ásványi anyagot, enzimet és rostanyagot tartalmaznak, amire a szervezetnek szüksége van. A bogyós gyümölcsök a természet  leggazdagabb antioxidáns-forrásai. A természetes körülmények között termô kék áfonya, eper, málna és szeder hatékony betegségmegelôzô növényi hatóanyagokat, így ellágsavat, kvercetint, C-vitamint és antociánokat tartalmaz. Ezek a bogyós gyümölcsök egyúttal magas rosttartalmúak is. A vöröshagymához és almához hasonlóan  mostanra már számos bogyós gyümölcsrôl is megállapították, hogy a kvercetin nevû flavonoid kiváló forrása.
A ZenThonic összetevôi révén a tápanyagok (biokémiai alapanyagok) és az élettanilag egészséges rezgések (bioinformatikai tényezôk) gazdag tárháza.

 

Miben segíthet a ZenThonic?

 • Lelassíthatja az öregedéssel összefüggô folyamatokat.
 • Segít az oxidatív károsodás elleni védekezésben.
 • Általában fokozza a tápanyagok biohasznosulását.
 • Önmagában is teljes értékû, sokoldalú étrendkiegészítô, amely erôsen emeli a sejtek biofotonkészletét.
 • Frissítô, élénkítô hatású.
 • Javítja az erônléti állapotot.
 • Növeli a szervezet önregeneráló, öngyógyító képességeit.
 • Hozzájárul a szellem, a lélek és a test harmóniájának eléréséhez.

A következetesség is fontos. Ha valaki 3 hónapon keresztül, napi három alkalommal fogyaszt mangosztán alapú gyümölcslevet, sokkal jelentõsebb javulást fog elérni, mint az, aki egy-két hétig issza, amikor éppen eszébe jut. Az utóbbi módszernek is lehet eredménye, de nem ez az ideális, ha terápiás céllal alkalmazzuk.

A Tenthonic mangosztán hatóanyagai:

 • Mangosztán
 • Vörösszôlôlé-sûrítmény
 • Földieperlé-sûrítmény
 • Vörösáfonyalé-sûrítmény
 • Málnalésûrítmény
 • Cseresznyelé-sûrítmény
 • Almalésûrítmény
 • Körtelésûrítmény
 • Körtepüré
 • Kékáfonyalé-sûrítmény

Egy üveg ZenThonic tartalma 946 ml

Adagolás: 2x1-3 evőkanál naponta


Kosárba Ár: 26 590 Ft