MENU

Xantho Plus - A természetes antioxidánsok kivonata

Xantho Plus - A természetes antioxidánsok kivonata
A termék nem rendelhető

A szabad gyökök olyan instabil molekulák, amelyek párosítatlan elektronnal rendelkeznek. Az elektronok jellemzôen arra törekednek, hogy párban legyenek, ezért más molekuláktól „lopják el” a hiányzó darabot. Mivel a szabad gyökök könnyen és gyorsan lépnek más vegyületekkel reakcióba, károsító hatásuk is jelentôs lehet.

Szervezetünkben a normál biokémiai folyamatok következtében is keletkeznek szabad gyökök, de nagyon sok keletkezik külsô behatásra is. Ezek a külsô okok jellemzôen civilizációs eredetûek (szmog, cigarettafüst, ózon, ultraibolya-sugárzás, bizonyos gyógyszerek és egyéb kémiai anyagok), elkerülésük a modern világban szinte lehetetlen. Egy átlagos napon sejtjeinket mintegy 10 000 „szabadgyök- támadás” éri (forrás: Rodler Imre, Élelmezés és táplálkozás egészségtan, Medicina Könyvkiadó Zrt, Budapest 2008.). Amennyiben az egyensúly a szabad gyökök káros hatása felé mozdul el, kialakulhat az ún. oxidatív stressz. A károsító hatást elsôsorban a sejtmembránoktól „ellopott” elektronok és az abból kiinduló láncreakció okozza, de erôteljesebb szabadgyökhatás más egyéb sejtalkotókat is károsíthat, például a DNS-t. A szervezet önállóan is védekezik ez ellen a saját maga által termelt antioxidáns hatású vegyületekkel, de ilyen anyagokhoz külsô forrásból is hozzájutunk, például táplálékkal, illetve jó minôségû étrendkiegészítôkkel.

Xantho Plus, a gyümölcsök legjava

A Xantho PLUS összetételének megalkotása során olyan ismert és régóta biztonsággal alkalmazott alapanyagokat igyekeztünk összeválogatni, melyek egytôl egyik kiemelkedô antioxidáns tartalommal rendelkeznek

teljes cikk elolvasása

A készítmény alapját egy régi-új alapanyag, a mangosztán képezi, ezúttal kivonat formájában. A mangosztánt (latin nevén Garcinia mangostana) a gyümölcsök királynôjének is nevezik. Kelet-Ázsiából, valószínûleg a maláj szigetcsoportról származik, ahol évszázadokon keresztül használták és használják ma is a népi gyógyászatban. Kiváló tulajdonságai miatt eléggé elterjedt, így mára már olyan, éghajlatilag megfelelô helyeken is termesztik, mint Dél- és Közép-Amerika, valamint Afrika. A mangosztán napjaink egyik legtöbbet kutatott növénye. Gyümölcse és gyümölcshéja polifenol vegyületek egy speciális csoportját tartalmazza, amelyeket xanthonok néven ismernek. A xanthonok sokféle növényben megtalálhatók, de a mangosztánban vannak jelen a legnagyobb mennyiségben. Erôs antioxidáns hatásuk miatt védik a sejteket a szabad gyökök káros hatásai ellen, hosszú távon alkalmazva így jótékony hatást fejtenek ki a szív- és érrendszerre, az öregedés folyamatára és minden olyan egyéb állapotra is, melyen a szabad gyökök tovább ronthatnak. A készítményünkben használt mangosztánkivonat a xanthonok egyik legtöbbet tanulmányozott fajtájára, az alfa-mangosztinra van standardizálva.

Régóta ismert, hogy több antioxidáns egyidejû alkalmazása elônyösebb lehet, ugyanis a közöttük fellépô kölcsönhatások miatt egymást is védik az oxidatív károsodástól. A Xantho PLUS kiegészítésére egy speciális, szabadalmazott keveréket alkalmaztunk, mely az alábbi kiváló antioxidáns forrásokat tartalmazza:
A zöldtea használata a tradicionális kínai gyógyászatban körülbelül 5000 éves múltra tekint vissza, melyet elsôsorban energizáló és szervezetet védô hatásának köszönhet. Erôs antioxidáns, mivel nagyon gazdag forrása polifenoloknak és katechineknek. A Xantho PLUS-ban alkalmazott zöldteakivonat egy speciális antioxidánsra, ún. EGCG-re (epigallokatekin-gallát) lett standardizálva, melynek antioxidáns hatása 100-szor erôsebb, mint a C-vitaminé, valamint 25-ször erôsebb, mint az E-vitaminé*.
A szôlômag kivonata régóta ismert és alkalmazott antioxidáns, mely hatását többek között magas flavonoid tartalmának köszönheti, továbbá koncentrált forrása az ún. oligomerikus proantociánoknak (OPC), melyek nem pusztán sejtvédôek, de kiválóan védik az erek szerkezetét is.
A gránátalma ellágsavtartalmánál fogva szintén kiváló sejtvédô. A grépfrút számos kiváló hatóanyagot tartalmaz, például terpéneket, flavonolokat, vitaminokat. Régóta ismert a bogyós gyümölcsök kiemelkedô antioxidáns tartalma, melyet – többek között – magas antocián-tartalmuk okoz. A Xantho PLUS feketeáfonya- és fürtösáfonya-kivonatot tartalmaz.

 

A Xantho PLUS tehát egytôl egyig kiváló antioxidáns forrásokat felvonultató, prémium minôségû készítmény, melynek alkalmazásával hatékonyan elôsegíthetjük sejtjeink és egész szervezetünk védelmét a szabad gyökök káros hatásaival szemben. Amennyiben fontos Önnek az erôs antioxidáns védelem, válassza a Xantho PLUS-t!

Sejtjeink védelme - Antioxidánsok és szabadgyökök

Rohanó világunkban sejtjeink védelme különös figyelmet igényel. Számos veszély leselkedik ránk, melyek nagy része civilizációs eredetû. Gondoljunk csak bele, napjaink mekkora részét teszi ki a szmoggal, dohányfüsttel, különbözô kemikáliákkal való érintkezés vagy akár a stressz. És akkor még nem beszéltünk a napsugárzásról, mely bizonyos körülmények között szintén sejtkárosító hatású. Sejtjeink védelmével kapcsolatosan napjainkban az embereket leginkább az antioxidáns védelem kérdése foglalkoztatja. Rengeteget hallunk róla, számos tudományos kísérlet, és ebbôl következôen számos vita tárgyát is képezi.

teljes cikk elolvasása

Az élet talán egyik legnagyobb paradoxonja az oxigén létünkben betöltött szerepe. Egyfelôl elengedhetetlen a földi élethez, másfelôl pedig rendkívül nagy reakciókészsége folytán számos káros folyamat elindítója is lehet. Az antioxidáns szó – ahogy a neve is mutatja, „oxidáció elleni"-t jelent. Testünkben minden pillanatban végbemennek ún. oxidációs folyamatok, melyek létfontosságúak szervezetünk normális mûködéséhez, ám lezajlásuk során szabad gyökök keletkeznek. A szabad gyökök párosítatlan elektronnal rendelkezô, nagyon reakcióképes részecskék, melyek – mivel az elektronok rendszerint párban szeretnek létezni – állandó elektronkeresésben vannak. Instabilitásuk miatt a hiányzó elektront a környezetükben levô molekuláktól vonják el, mely során oxidálják azokat, ami a sejtek és szövetek károsodáshoz vezet. Mivel nagyon könnyen lépnek reakcióba, gyakorlatilag bárhonnan képesek elektront „lopni“. A szabad gyökök legnagyobb veszélye nem pusztán a létezésük, hanem az, hogy az elektronjuknak való „pártalálás" során az, akitôl „ellopják", szintén elektronhiányos lesz. A szabad gyökök tehát bonyolult és kiszámíthatatlan reakciók egész sorát indíthatják el, melynek során károsítják a sejtfalakat, magát a sejtet, illetve a nukleinsavakat (DNS) is. Meg kell jegyezni, hogy bár a szabad gyököknek általában a káros tulajdonságairól beszélünk többet, vannak olyan folyamatok is a szervezetben, ahol épphogy jótékony hatással rendelkezhetnek. Fontos szerepük van például a megfelelô immunvédelemben, hiszen falósejtjeink ún. szuperoxid szabad gyököket is felhasználnak a kórokozók ártalmatlanítása során.

Szervezetünk többféle módon védekezik a szabad gyökök hatásai ellen, például alacsony szöveti oxigénnyomással, illetve saját maga által termelt antioxidáns enzimekkel. Normál esetben az antioxidáns védekezés és a szabad gyökök támadása egyensúlyban van. Amennyiben a mérleg nyelve a szabad gyökök hatásai felé billen, kialakul az ún. oxidációs stressz. A szabad gyökök felhalmozódása számos betegség kiindulópontja lehet, ugyanakkor szoros összefüggésben van az öregedés sebességével is. A szabad gyökök keletkezéséhez a felgyorsult világ nagymértékben hozzájárul. Szinte minden negatív civilizációs hatás, beleértve a fent említett szmogot, a kemikáliákat, a stresszt, a káros UV-sugárzást, elôsegíti a szabad gyökök keletkezését. A felszaporodott szabad gyökök ártalmatlanításához nagyobb mennyiségû antioxidánsra van szüksége szervezetünknek. Egyértelmû tehát, hogy minél több ilyen hatásnak vagyunk kitéve, annál nagyobb antioxidáns védelemre van szükségünk.

Hogyan juthatunk antioxidánsokhoz?

Elsôsorban magas antioxidáns tartalmú ételek fogyasztása révén, de számos kiváló minôségû, antioxidánsokat tartalmazó étrendkiegészítô is elérhetô, melyek jellemzôen koncentrált formában tartalmazzák az értékes hatóanyagokat. A CaliVita számos antioxidáns hatású készítményt forgalmaz, mellyel kiválóan elôsegítheti sejtjeinek védelmét a szabad gyökök károsító hatásaival szemben.

A Xantho PLUS megalkotása során elsôsorban a már jól ismert mangosztán (Garcinia magnostana) kiváló hatásait igyekeztünk kiaknázni. A készítmény egy kapszulába sûrítve tartalmazza a gyümölcs értékes hatóanyagait (polifenolok, xanthonok, mangosztin) kivonat formájában. Mivel az antioxidánsok nem csupán önmagukban hatásosak, hanem az egyes antioxidánsok közötti kölcsönhatások miatt egymást is védik az oxidatív károsodástól, a készítményt egy különleges mixszel egészítettük ki, mely olyan régóta biztonsággal alkalmazott és erôs antioxidáns hatású növények kivonatának keveréke, mint a zöldtea, a grépfrút, a szôlômag, a gránátalma, a fekete áfonya és a fürtös áfonya. A Xantho PLUS kiemelkedô antioxidáns hatású hatóanyagainál fogva kiváló segítséget nyújthat mindazok számára, akik igazán korszerû és minôségi készítménnyel kívánják támogatni szervezetüket a szabad gyökök sejteket károsító hatásai ellen.

Egy doboz Xantho Plus tartalma 90db  kapszula

Adagolás: 1db SXantho Plus kapszula naponta



Összetétel:
166,7 mg